NOWENA® palautteita

”NOWENA on ollut ratkaiseva askel, alku prosessille, jonka tavoite on olla oma itseni kaikissa tilanteissa. Vain niin saan vapautettua koko potentiaalini. NOWENA auttaa elämään lopun elämääni onnellisempana ja tuottamaan enemmän iloa myös lähemmilleni. Sain myös paljon tietoja ja taitoja johtamiseen.”

— Mika Vihervuori, CEO, Anvia Plc (Finland)

“Nowena toi minulle johtajuuden ammattiosaamisen valtavaa näkökulman laajenemista ja uusien menetelmien käyttöönottoa. Myös elämänhallinta parani kokonaisvaltaisesti ja itsetuntemus ja -tietoisuus kasvoi huimasti. Suosittelen Nowenaa johtajille, joilla on halu aidosti lähteä isolle muutosmatkalle, uskallus paljastaa itsensä itselleen ja muille. Tämä ei ole “-ismi kurssi”, nopeaa ja helppoa tietä ei ole. Nowena on kokonaisvaltainen johtajuuden, itsensä ja elämänhallinan kehittämisen matka. Neuvoni Nowenaan lähtijälle on: Uskalla ja halua lähteä isolle muutosmatkalle itseäsi säästämättä. Mitä avoimempi ja rehellisempi olet, sitä enemmän hyödyt. Tsemppaa ja kannusta ryhmääsi. Heittäydy ja nauti!”

— Maarit Waskilampi-Kuikka, CIO, Espoon kaupunki (Finland)

”Minulla oli vuosien kokemus johtamisesta, takana lukematon määrä johtamisseminaareja ja pitkiä koulutusohjelmia ja siltikin tunne että jotain puuttuu. Tietoa ja kokemuksia oli omassa repussa paljon, mutta miten muuttaa ne käytännöiksi. Tällä taustalla tulin Nowenaan ja aloitin matkan, joka jatkuu edelleen nyt ohjelman päätyttyä. Erona aiempaan on varmuus – tiedän miten edelleen kehittyä johtajana ja mikä on johtamiseni filosofia. Nowena auttoi minua löytämään oman ääneni niin johtamisessa kuin kokonaisvaltaisesti elämässä. Mitä enempää voisi kehitysohjelmalta pyytää? Suosittelen Nowenaa lämpimästi kaiken nähneille ja kokeneille – syvä kurkistus omaan sisimpään avaa täysin uusia näkymiä. Nyt sanon ylpeänä: I am the voice. I am a Nowena® Leader.”

— Marketta Koivusalo, Head of Sales Process development, ABB Oy (Finland)

”Nowena on merkinnyt johtajuuden teeman syventämistä tasolle, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Nowenassa käsiteltyjen aiheiden laajuus ja syvyys teki valmennuksesta poikkeuksellisen. Suosittelen tätä valmennusta johtajille, jotka aidosti haluavat johtajuudesta elämäntehtävän. Jos olet aloittamassa Nowena matkaa, ole mukana täysillä tai älä ollenkaan ja hyödynnä täysillä myös mahdollisuus reflektoida toisen Nowenalaisen kanssa modulien välillä.”

— Mikko Leino, Vice President, Vaasan Oy (Finland)

“Nowena merkitsi minulle ihmisenä kasvamista, tietoisuuden lisäämistä, johtajuuden koko skaalan läpikäymistä kokonaisvaltaisesti sekä loppuelämän suunnan vahvistamista. Suosittelen Nowenaa lämpimästi kaikille kokeneille johtajille, jotka haluavat kehittyä ihmisinä ja johtajina. Nowenan ainutlaatuisuus tulee valmennuksen sisällöstä, tunneskaalasta ja poikkeuksellisen henkilökohtaisesta vaikuttavuudesta. Jos olet saanut paikan Nowena matkalle, lähde mukaan uteliaana, avoimin mielin, ilman ennakkoasenteita. Ole valmis haastamaan aikaisemmat uskomuksesi ja ’tietosi’.”

— Carl Slätis, Toimitusjohtaja, Tilakeskus-liikelaitos, Espoon kaupunki (Finland)

”Nowena on ollut minulle tärkein ja vaikuttavin johtamisvalmennus jossa olen koskaan ollut mukana. Erityisen siitä teki se, että jouduin todella pohtimaan itseäni ihmisenä. Nowena matkan aikana joutui armottomasti myös näkemään omia puutteitaan johtajana, jota ilman en olisi noussut seuraavalle tasolle. Tavallinen leadership-valmennus, joita olen käynyt lukuisia, ei anna enää paljon uutta. Nowena antoi minulle enemmän kuin kaikki aikaisemmat leadership valmennukset yhteensä. Poikkeuksellista Nowenassa on koko ajattelutapa johtamiseen. Siinä keskitytään paljon toisen ihmisen kohtaamiseen, jonka perusta on se, että tuntee itsensä ja oman toiminnan taustalla vaikuttavat ajatukset ja uskomukset. Suosittelen Nowenaa kokeneille johtajille, jotka ovat jo kahlanneet erilaisia leadership valmennuksia vuosien ajan ja kokee, että ei enää saa niistä paljon uutta irti. On mielestäni välttämätöntä olla pitkähkö kokemus johtajana toimimisesta, lähteäkseen tälle uskomattomalle matkalle.”

— Anu Koskimäki, Toimitusjohtaja, M.A.S.I company Oy (Finland)

”Matka omaan itseeni on tuonut perspektiiviä ja kirkkautta siihen kuka olen ja millainen olen johtajana. Olen kyseenalaistanut pinttyneitä toimintatapoja, löytänyt johtajuuteen uudenlaista energiaa ja identiteettiä. Vuoden mittainen matka samassa johtajuuden vaiheessa olevien poikkeuksellisten ihmisten kanssa on antanut valmennukseen substanssia ja luonut elinikäisiä ystävyyssuhteita. Suosittelen Nowenaa monissa liemissä marinoituneille johtajille, jotka ovat valmiita kyseenalaistamaan johtamisensa ja nousemaan uudelle tasolle.”

— Jani Jääskeläinen, Senior Director, Avanade Oy (Finland)

”Nowena avasi oven johtajuuden toiseen ulottuvuuteen. Sellaiseen johtajuuteen, joka perustuu aidolle ymmärrykselle ihmisestä itsestään ja siitä mikä meihin vaikuttaa. Nonnalla on poikkeuksellinen kyky ja palo saada ihmiset rauhassa oivaltamaan asioita omista lähtökohdista käsin. Suosittelen johtajalle, joka on valmis kohtaamaan itsensä ja haluaa toteuttaa omat ja yrityksen unelmat.”

— Hannu Rahnasto, Vice President, Fazer Food services Oy (Finland)

”Vuosi paljasti omia ajatusmallejani, joiden olemassaolosta en ollut tietoinen. Em. ajatusmallit estivät kehittymistäni johtajana. Nowena ei päästä osallistujaa vähällä, kehittyminen on toisinaan kivuliasta. Nowena-ryhmän yhteishenki on poikkeuksellinen, vastaavaa en ole muualla kokenut. Suosittelen Nowenaa jo monessa liemessä keitetylle johtajalle, jolla on intohimoa kehittyä uudelle tasolle. Vinkit Nowenaan lähtijälle: Jätä ego kotiin ja heittäydy – ei siihen kuole. Ole rehellinen ennenkaikkea itsellesi. Ajan järjestäminen on joskus vaikeaa, priorisoi silti aina Nowena-päiviä.”

— Paula Stelander, HR director, Eniram (Finland)

”Tämä on sinulle kokenut johtaja, joka jo tiedät kaiken johtamisesta, mutta tiedät myös voivasi nostaa johtamisesi vielä aivan uudelle tasolle. Sinulle, joka olet kyllästynyt ramppaamaan valmennuksissa, joista saat vietyä yhden, kaksi asiaa arkeesi. Sinulle, joka itse asiassa etsit markkinoiden parasta johtamisvalmennusta.

Olet valmis jättämään egosi luokkahuoneen ulkopuolelle ja astumaan matkalle omiin syövereihisi rehellisesti ja kasvua tavoitellen. Olet valmis tutkimaan ja aukomaan juuri niitä johtajuuden aiheita, joita suurin osa mieluiten välttelisi, mutta jotka lopulta tekevät johtajuudesta poikkeuksellista ja erottavat huippujohtajat johtajista.

Suosittelen lämpimästi hakeutumaan Nowena-pöydän ääreen.”
— Tuulikki Saari, Service director, Fennia (Finland)

”Nowena on ollut huikea matka itseeni, missä olen nyt ja mihin haluan jatkossa, miten kasvan edelleen johtajana. Nowena on antanut mahtavan ryhmän ihmisiä, joiden kanssa on pohdittu yhdessä elämää ja opittu jokaisen omien kokemusten kautta, miten nostetaan johtamisen tasoa merkitykselliseksi. Nowena ei ole perinteinen oppimisympäristö, oppiminen tapahtuu reflektoiden, valmentavan johtamisen arkeen vieden ja itsensä likoon laittaen joka hetki. Tiimin jäsenet ovat kaikki poikkeuksellisia ihmisiä ja johtajia. Lontoon seminaarimatka on ”once in a lifetime experience”. Suosittelen Nowenaa vaativissa johtamis tehtäville oleville henkilölle, jolla on halu ja kiinnostus kehittyä edelleen ja saada koko potentiaali käyttöön.”

— Jaana Suvanto, Vice President, ABB Oy (Finland)

”Nowena matka merkitsi muutosta. Lähdin etsimään merkityksiä, mitä haluan, mitä se vaatii? Olenko tarpeeksi rohkea? Matka johti suuriin muutoksiin uralla. Olisinko tehnyt ilman Nowenaa, ehkä tai sitten en. Pääasia, että tapahtui. Nowena toi pysyvää ja näkyvää muutosta itseeni ja elämääni. Poikkeuksellista matkassa oli yhteinen jakaminen ja avoimuus. Suosittelen Nowenaa sellaiselle johtajalle, joka haluaa olla parempi. Ei hienompi ”titteli” vaan ihminen ja elämä.”

— Sakari Viitanen, Toimitusjohtaja, Fleet Innovation (Finland)

”Nowena merkitsi sisäistä kasvua, matkaa itseen ja omien vahvuuksien ja oman johtaja-identiteetin löytämistä. Nowena oli vuoden pituinen hieno matka samanhenkisten ihmisten kanssa johtamisen ytimeen. Keskusteluissa mentiin rohkeasti pintaa syvemmälle yhdessä oivaltaen ja oppien ja toisiamme tukien. Suosittelen Nowenaa kokeneelle johtajalle, joka on kiinnostunut kehittymisestä niin ihmisenä kuin johtajanakin.”

— Johanna Panula, Toimitusjohtaja, Novo Nordisk Oy (Finland)

”Ennen osallistumistani NOWENAan minulla oli sanonta: ”Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita”. NOWENAn jälkeen jouduin tarkentamaan katsantokantaani ja muuttamaan sanontani muotoon: ”Hyvät ihmiset saavat hyviä asioita tapahtumaan”. NOWENA oli minulle ensimmäinen askel – tai pikemminkin valtava harppaus – pitkällä matkallani kohti parempaa johtajuutta. Tälle alkumatkalle en olisi voinut saada parempaa opasta. Nonnan kokemus, työkalupakki, sitoutuminen ja ennen kaikkea mahtava asenne ja oma esimerkki tekevät hänestä ehdottomasti parhaan leadership-kouluttajan, keneen olen koskaan törmännyt. Mitä sitten muuttui NOWENAn aikana ja sen jälkeen? Näitä asioita on paljonkin: Tiimi, positio organisaatiossa ja ennen kaikkea oma tapani toimia ja tehdä asioita. Konkreettisimmin tulos kuitenkin näkyy katsottaessa henkilöstötyytyväisyyskyselymme yhteydessä tehtävän esimieskyselyn tuloksia. Omalta kohdaltani tulokset nousivat 30% ja vetämäni henkilöesimiestiimin osalta 12% verrattuna edelliseen vuoteen. NOWENA siis vaikuttaa vääjäämättä paitsi itseesi, myös ihmisiin jotka ovat ympärilläsi, niin töissä kuin siviilissäkin. Jos siis haluat kehittyä leaderina, olet valmis heittäytymään ja selättämään esteet tavoitteittesi edestä on NOWENA juuri sinua varten. Voittamatonta estettä ei ole olemassakaan, kunhan vain opit katsomaan tarpeeksi tarkasti peiliin.”

— Mikko Lampinen, Head of Public Custom Solutions, Tieto Oyj (Finland)

”Olen perusluonteeltani aika asiapainotteinen perusinsinööri ja olen aina suhtautunut hyvin varauksellisesti kaikkin höhö-höhö koulutuksiin. Silti tämä Nowena koulutus ylitti odotukseni selkeästi. Valmennuksessa ei käyty läpi vain kauniita periaatteita, vaan perustavaa tasoa olevia asioita, jotka muuttivat selkeästi omaa tapaani johtaa ja elää yleisesti. Voin suositella kaikille, jotka haluavat oikeasti alkaa johtaa ihmisiä sen sijaan, että vain lukevat hienoista johtamisperiaatteista. Nämä opit ovat siirtyneet minulla suoraan käytäntöön.”

— Jussi Ahtikari, CTO, Virta Oy (Finland)

”NOWENA valmennuksen aikana tulin tietoisemmaksi mm. oman käyttäytymisen ja energiatason vaikutuksista omaan tiimiin, valmentavan johtamisen merkityksestä, läsnäolon merkityksestä ja omista vahvuuksistani johtajana. Uskon, että tästä on hyötyä johtamisessa jo lyhyellä, mutta erityisesti pitkällä aikavälillä. Johdettavilleni, itselleni ja koko yritykselle.”

— Jyrki Vainionpää, COO, Vapo Oy (Finland)

”Jos sinut on kutsuttu mukaan NOWENA valmennukseen, mieti ennen osallistumispäätöstäsi, oletko oikeasti valmis sitoutumaan ja laittamaan itsesi täysillä peliin? Valmennus on ”rankka”, mutta auttaa sinua kasvamaan ihmisenä ja johtajana. Lähtökohtana on, että olet jo ehtinyt johtaa erilaisia ihmisiä organisaation eri tasoilla. Olet myös tutustunut johtamisen teorioihin ja päässyt testaamaan niitä käytännössä. Sinulla tulisi olla myös intohimo uuden oppimiseen. Minulle NOWENA valmennus antoi työkaluja johtamisessa vastaantulevien haasteiden hoitamiseen ja henkilöstön täyden potentiaalin käyttöönottoon. Nyt tiedän paremmin kuinka erilaisten ihmisten kanssa etsitään ja löydetään polku strategian toteuttamiseen. Valmennusryhmässä löysin vertaistukea akuuttien haasteiden hoitamiseen ja sain mahdollisuuden verkottua eri positioissa olevien johtajien kanssa. Valmennuksen aikana opin tuntemaan itseni paremmin ja ymmärtämään vahvuuteni sekä hyväksymään heikkouteni. Sain myös mahdollisuuden pysähtyä miettimään mahdollista uutta suuntaa työssäni ja elämässäni. Jos päätät ottaa kutsun vastaan, et varmasti tule pettymään.”

— Pekka Nevamaa, Senior Customer Executive, Tieto Oyj (Finland)

”Nonnan vetämä NOWENA valmennus ja siihen investoitu aika on mahdollistanut oman johtajuuteni ja itseni reflektionnin todella syvällisesti. Olen nyt valmiimpi erilaisiin johtamishaasteisiin ja uskon tiimini pääsevän tavoitteisiin aiempaa menestyksekkäämmin.”

— Petri Ketola, Country manager, Avanade Finland Oy (Finland)

”NOWENA tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia ymmärtämään oma rooli ”pelissä”. Valmennus luo johtajalle ”pelikirjan”, jossa on hyviä työkaluja pelin lukuun ja ohjaamiseen, joita johtaja tarvitsee ohjatakseen joukkueen erinomaiseen suoritukseen. Valmentautuminen kollegojen kanssa eri tasoilta ja eri puolilta organisaatiota, tarjoaa hyvän keskustelufoorumin, mahdollisuuden kokemusten vaihtoon sekä erinomaista sparrausta. NOWENA valmennus auttaa ymmärtämään muiden käyttäytymistä, miten erilaiseen käyttäytymiseen tulisi reagoida, sekä miten minun oma käyttäytyminen vaikuttaa muihin. Käytännön läheinen toteutustapa auttaa omaksumaan ja ymmärtämään asioita nopeasti. NOWENA valmennus edellyttää sitoutumista ja läsnäoloa, jotta siitä saa irti kokonaisuuden ja parhaan lopputuloksen – opin. Suosittelen!”

— Kaj Dahlström, Head of HR operations Finland, Tieto Oyj (Finland)

”Mahtawa tilaisuus oppia erilaisten ihmisten kokemuksista ja osaamisesta. Omat vahvuudet ja heikkoudet tulivat esille ja käsitykset vahvistuivat. Sain käytännönläheisiä työkaluja johtamisen työkalupakkiini. Valmennuksen oppimisympäristö (puitteet, aiheiden erilaiset käsittelytavat ja menetelmät) olivat erinomaiset. Kotitehtävät täydensivät vielä erittäin hienosti valmennusta. Uudelle NOWENA matkalle lähtijälle: Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat!”

— Rauno Hammarberg, CSO, VR group Oy (Finland)

”Uskalla heittäytyä, ottaa aikaa tutustua itseesi ja luottaa ryhmän sparraukseen. Löydät varmasti itsestäsi uusia vahvuuksia, jotka kantavat koko elämän. Minä ainakin löysin! :)”

— Heli Partanen, Head of Consumer services, Telia Oyj (Finland)

”NOWENA valmennuksen myötä olen paremmin sinut oman itseni kanssa. Tunnistan omat vahvuudet ja heikkoudet selvemmin ja osaan ottaa ne huomioon johtamisessani.”

— Jukka Iivonen, Toimitusjohtaja, TDC hosting Oy (Finland)

”NOWENA oli turvapaikka elämänmittaisen johtamismatkani varrella. Valmennus antoi mahdollisuuden pysähtyä ja katsoa syvälle sisälle itseeni, sydämeeni ja sieluuni. NOWENA ryhmä oli (ja on edelleen) ystävyys, jossa avasin sydämeni luottamuksella ihmisille ympärilläni ja jossa annoin ja sain tukea kaikkien aikojen intensiivisimmässä oppimiskokemuksessa. Nonna, meidän omistautunut valmentaja, ohjasi minua lempeästi, mutta napakasti matkallani, jonka aikana määrittelin unelmani ja löysin johtajuuteni ytimen. Ollakseen kaikista abstraktein aihe opiskella, leadership aihe kääntyi NOWENA matkalla mitä käytännönläheisimmiksi muutoksiksi elämässäni ja työssäni johtajana. Nämä opit ja muutokset eivät haihdu, vaan säilyvät sydämessäni koko elämäni matkan.”

— Matti Vesala, Vice President, Telecom, Media & Entertainment and Energy & Utilities Finland & Baltics, Tieto Oyj (Finland)

”Minulle, ihmisenä ja Tiedon johtajana, NOWENA oli hieno kokemus, jonka aikana huomasin, että johtaminen niin itsensä kuin organisaationkin, on paljon moniulotteisempi kuin koskaan olin edes ajatellut. Ennen NOWENA valmennusta olin toiminut globaaleiden organisaatioiden johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan ja uskoin nähneeni paljon niin Suomalaisten, Ruotsalaisten, Puolalaisten, Tshekkien, Intialaisten, Kiinalaisten ja jne. johtamisesta. Nonna omalla rautaisella ammattitaidolla pystyi tuomaan johtajuuteen aivan uusia ulottuvuuksia. Ihmisten toimintaa on nykyisin paljon helpompi ennakoida ja sitä kautta johtaa tehokkaammin. Minulle, ihmisenä, matka oli paljon ajatuksia herättävä ja toisinaan tunteellinenkin. NOWENA matka toi varmuutta uskoa itseeni ja luottaa omaan johtamiseeni. Kiitos Nonna”

— Jari Pirkola, Head of Unified Communication & Collaboration, Tieto Oyj (Finland)

”Globaali liiketalous pyörii yhä nopeampaa vauhtia. Jotta yritys pysyy pelissä mukana, täytyy jatkuvasti muuttaa organisaatiota ja toimintatapoja. Tämä vuorossaan vaatii paljon yrityksen johtajilta. On osattava johtaa verkostomaisia organisaatioita, jatkuvasti muuttuvia tilanteita, uusia tiimejä ja henkilöitä, usein monesta eri kulttuurista. Jotta tämä onnistuu, johtajan on osattava johtaa itseään, löytää oma äänensä ja osattava olla avoimesti oma itsensä. Hyvä johtajuus syntyy monen eri taidon summana. NOWENA vastaa tähän haasteeseen ja antaa nykyjohtajalle kaikki tärkeimmät työkalut ja oivallukset hyvään johtamiseen. NOWENA valmennus auttoi minua reilussa vuodessa sisäistämään asioita ja taitoja, joiden oppimiseen työn kautta olisi mennyt arviolta kymmenen vuotta. NOWENA oli minulle ”fast forward” valmennus!”

— Katarina Engblom, Vice President, Global Customer Executive, Avanade (Finland)

”NOWENA oli uudenlainen ja virkistävä tapa kehittää ja ajatella omaa johtamista. Miten johtaminen näkyy työyhteisössä ja kuinka vahvasti oma persoona vaikuttaa eri tilanteissa. Kurssikavereiden loistavat ajatukset, kokemukset ja keskustelut olivat antoisia.”

— Aija Räikkönen, Laskutuspäällikkö, ISS palvelut Oy (Finland)

”NOWENA valmennus antaa vertaisryhmän kanssa mahdollisuuden kasvaa johtajana, sekä oppia tuntemaan itsensä muiden silmissä ja omana itsenään. NOWENA luo tulevaisuuden johtajia, jotka pystyvät henkilökohtaisen kasvamisen, kovien ja pehmeiden arvojen, jatkuvan oppimisen ja ihmisläheisyyden kautta nostamaan organisaation johtamisen ja tavoitteisiin pääsemisen aivan uudelle tasolle. Kiitos Nonna loistavasta matkasta!”

— Pasi Salonen, Head of Continuous Services, Tieto Oyj (Finland)

”NOWENA on erilainen, innostava ja mielenkiintoinen tutustumismatka johtajuuteen ja erityisesti oman henkilökohtaisen johtamisen kehittämiseen. Valmennuksen parasta antia ovat oivaltava sisältö, itsensä haastaminen eri harjoitteilla sekä loistava ryhmä energisiä johtajia eri toimialoilta ja eri yrityksistä. Lisäksi vuoden kestävän jakson kuukausittaiset tapaamiset ovat erinomainen henkilökohtainen mahdollisuus pysähtyä kiireen keskellä ja pohtia itsensä kehittämistä sekä yrityksen johtamisen jatkuvaa parantamista.”

— Tuomas Qvick, Director, Halton Oy (Finland)

”Hyvää johtamista tarvitaan, jotta saataisiin loistavia tuloksia. NOWENAssa käytännöllisellä tavalla opitaan kaikki keskeinen hyvästä johtamisesta. Miten jaksat johtajana, miten motivoit, miten toimit erilaisten ihmisten kanssa, mitä on muun muassa hyvä päätöksen teko ja kaikkein tärkeintä, mitkä asiat näiden taustalla vaikuttavat. NOWENA -matkalla tunnistat mitä haluat elämältä ja johtamiselta ja mitkä ovat niitä asioita, jotka vievät päämäärääsi kohti ja mitä on esteenä. Oma läsnäoloni, energisyyteni ja päätöksenteon laatu muuttuivat omalla matkallani. Samalla ystävystyin samoja kysymyksiä kyselevien kollegojen kanssa.”

— Ari Hirvonen, Head of Enterprise Architecture and Cloud Transformation Consulting, Tieto Oyj (Finland)

”NOWENA on ollut matka, jonka aikana on kirkastunut oman elämän tasapaino ja oman hyvinvoinnin tärkeys. Huipputuloksia johtajana voi saavuttaa vain itsensä johtamisen kautta.”

— Mika Häkkinen, Vice President, End User Services, Tieto Oyj (Finland)

”Nowena matka on ollut mahtava! Olen saanut rutkasti lisää itsevarmuutta ja rohkeutta johtajana. Asiat joihin en aikaisemmin uskaltanut/osannut ottaa kantaa olen kääntänyt positiivisiksi haasteiksi. Olen löytänyt tekemisen fokuksen ja käytän yhä enemmän aikaani ihmisten johtamiseen ja valmentamiseen. Omat arvot ja arvostus näkyvät ajankäytössäni sekä töissä että vapaa-ajallani. Piirrän ison kuvan, Vision, ja yritän kommunikoida sitä mahdollisimman innostavasti ja isosti. Kiinnitän entistä enemmän huomiota energiatasooni, pidän itseni fyysisesti kunnossa ja luen enemmän kuin ennen.
Haastavaa muutoksessa on ollut iso määrä asioita joita olen kokenut tarpeelliseksi muuttaa omassa toiminnassani. Mutta pienin askelin olen vienyt oppimiani asioita käytäntöön. Asiat joita olemme käsitelleet eivät sinänsä ole olleet aivan uusia. Nowenan kautta olen sisäistänyt niiden tärkeyden ja saanut paljon hyviä vinkkejä miten ajaa muutokset tekemiseksi sopivin askelin.”
— Cedric Kamtsan, Johtaja, DNA Oy (Finland)

”Nowenan vuoden mittaisen matkan aikana tulin paremmin tietoiseksi mikä vaikuttaa toimintaani sekä ajatuksiini. Tunnistan nykyisin entistä helpommin omat vahvuuteni sekä heikkouteni, jolloin pystyn myös itseäni kehittämään sekä toimimaan vahvuuksieni kautta. Tärkein asia on kuitenkin ollut omien tunteiden ”ohjaamisen” ymmärtäminen, vaikkakin on myönnettävä että tällä sektorilla on vielä paljon tehtävää. Mielestäni olen myös entistä tasapainoisempi, sekä tyytyväisempi elämääni. Kaiken kaikkiaan, hieno ellei jopa Mahtawa matka.”
— Mika Tuohimetsä, Customer Executive, Tieto Oyj (Finland)

”Nowena vei minut matkalle itseeni muuttaen ajatteluani perustavanlaatuisesti – ja toivottavasti pysyvästi. Ilman Nowenaa en olisi ikinä ymmärtänyt kuinka monimutkainen ja monikerroksinen asia johtaminen on. Nowena osui elämässäni hyvin vaikeaan aikaan ja luulempa, että ilman Nowenaa ei haastava vuosi olisi saanut yhtä onnellista loppua kuin mitä sille loppujen lopuksi muodostui. Uusille Nowenalaisille haluan sanoa: Pidä mieli avoimena ja heittäydy parhaasi mukaan! Kaikella mitä teette on tavoite ja tarkoitus. Hienoa kasvun matkaa Sinulle – elämäsi tulee muuttumaan!”
— Anu Parma, Vice President, ICT & Digitalization, Stora Enso (Finland)

”Nowena-valmennus on ollut minulle kokonaisvaltaista persoonan kehittämistä. Olen oppinut ymmärtämään paremmin muiden käyttäytymistä ja se on auttanut minua toimimaan paremmin vuorovaikutustilanteissa. Olen oppinut tarkastelemaan itseäni, tunnistamaan motiivejani ja sitä kautta muuttamaan ajatuksiani ja tunteitani. Olen saanut työkaluja rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Tämä on kyllä PALJON! Kiitos!”
— Sari Saari, Director, Fazer Food Services (Finland)